inner image

Σεμινάριο «Οίνος και Service» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

24-01-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Οίνος και Service»

 Έναρξη 03/02/2024

Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.

Με την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θ΄ αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να τους προτείνουν τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.

Ενότητες Σεμιναρίου:

Α) Εισαγωγή στον Οίνο

  • Τι είναι Οίνος;
  • Αμπελώνας – Οινοποίηση
  • Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών Οίνων
  • Κατηγοροιοποίηση Οίνων
  • Ελληνικός Αμπελώνας
  • Μεγάλοι σταθμοί στην Ιστορία
  • Διεθνής Αμπελώνας

Β) Service Κρασιού

  • Προέλευση φυτού & ονοματολογία
  • Ανάγνωση ετικέτας
  • Sommelier
  • Βασικοί τύποι οίνου
  • Συνθήκες συντήρησης – Θερμοκρασίες
  • Εξοπλισμός
  • Service – Αποφυγή προβλημάτων
  • Μετάγγιση Οίνου
  • Γευσιγνωσία
  • Food and wine pairing
  • Terroir

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 διδακτικές ώρες. Σάββατο 03/02/24,  10:00-14:15 και Κυριακή 04/02/24, 10:00-14:15.

Κόστος:  120€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Δημήτρης Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier, πιστοποιημένος στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία, εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT και τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτής σε Ι.Ι.Ε.Κ.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE